Hoe is de verkoopprocedure in Stelaertshoeve?

5 juni '17

Stel dat zich straks meer belangstellenden melden dan dat er woningen te koop zijn. Hoe worden de woningen dan toegewezen in Stelaertshoeve? Hieronder lichten we dat alvast graag aan je toe.

Inschrijving via Mijn Eigen Huis

De verkoop van de 20 woningen van Stelaertshoeve start in juni. Op dat moment zijn alle stukken die je nodig hebt om een volledig beeld te krijgen van de woningen te downloaden op de website. Denk hierbij onder andere aan de verkooptekeningen, prijslijst, meer-/ minderwerklijst en de afwerking van de woningen.
Via je Mijn Eigen Huis account heb je 1 week de tijd om je in te schrijven voor jouw 5 meest favoriete woningen in Stelaertshoeve. Zorg dus dat je tijdig zo'n Eigen Huis Account hebt aangemaakt, dat kan nu al!

De toewijzing

Na die week sluit de inschrijfdatum en vindt de toewijzing van de woningen plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers.

Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen. Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning eerst verkocht is, werkt dit in je voordeel. Geef ons dit door per mail op [email protected]. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Ná de toewijzing

Als jij een woning toegewezen hebt gekregen, belt de makelaar je voor een verkoopgesprek. Daarna heb je 1 week de tijd om te beslissen of je gaat kopen. Als jij afziet van de aankoop, volgt een afspraak met een reservekandidaat voor het desbetreffende bouwnummer.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Als iemand afziet van de koop, en jij bent de eerste reservekandidaat, dan wordt er meteen contact met jou opgenomen. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Wie verkoopt de woningen?

Hart van Brabant Makelaardij uit Tilburg voert straks de verkoopgesprekken met de kandidaten. Mocht je vooruitlopend hierop al willen weten wat je huidige woning waard is? Dan kun je nú al bij hen terecht voor een vrijblijvend advies.

  Meer over de woningen
  Meer over de online verkoop