Feestelijke opening Bibliotheek Wagnerplein, Ronde Tafelhuis en Stadswinkel

7 juni '16

De Bibliotheek Wagnerplein, het Ronde Tafelhuis en Stadswinkel Noord zijn voortaan onder één dak te vinden op de hoek Beethovenlaan-Brucknerlaan. Op zaterdag 11 juni wordt het nieuwe, tijdelijke onderkomen officieel geopend door burgemeester Noordanus.

Officiële opening

Burgemeester Noordanus opent de nieuwe huisvesting om 11.00 uur officieel en onthult de nieuwe naam van het pand. De bibliotheek zelf is gesloten tot 12.30 uur. Vanaf 12.30 uur is het de beurt aan de kinderen uit de wijk: tientallen kinderen hebben tijdens de Dag van het Wagnerplein in april hun lievelingsboeken in de verhuisdoos gestopt en zij mogen deze tijdens de opening zelf in de nieuwe kasten zetten. De kinderen geven hiermee het startsein voor de feestelijke activiteiten voor het publiek.

Feestelijke activiteiten

Van 12.30 tot 15.00 uur hebben de Bibliotheek Wagnerplein en het Ronde Tafelhuis verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. In iedere ruimte van de nieuwe locatie valt iets te ontdekken of beleven voor bezoekers. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan een Kapla-workshop, gegeven door de architecten van architectenbureau Roodkapje. Ook kunnen bezoekers het project FotoVerhalen lezen, maquettes bekijken, een Taaldruk-workshop volgen, in gesprek met wijkbewoners rondom de Ronde Tafel wereldkaart én kunnen de jongste bezoekers zich laten schminken. Daarnaast zullen de vrijwilligers van het Ronde Tafelhuis zich deze middag presenteren. Muzikale optredens van verschillende culturele en religieuze groepen zoals de Ghanese Church of Pentecost, koor Cantabile, Hindoegemeenschap Tilburg, Afghaanse Vereniging Tilburg, Somalische groepen, Norbertijnenparochie Heikant-Quirijnstok en vele anderen maken het feestelijk geheel compleet. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

11 juni 2016

Officiële opening

Feestelijke opening Bibliotheek Wagnerplein, Ronde Tafelhuis en Stadswinkel

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wat verandert er nog meer? Bekijk het plan