Logo Logo

Deelplannen Wagnerplein

Het Wagnerplein wordt vanaf 2016 in verschillende deelplannen gevormd tot het nieuwe Wagnerplein. Behalve een volledige facelift voor het winkelcentrum, het plein en het Von Weberpark, worden verschillende andere voorzieningen en woningen gerealiseerd.

Deelplan 1A

Deelplan 1A bestaat uit de uitbreiding van het winkelcentrum aan de oost- en zuidkant. Bovenop de uitbreiding aan de zuidkant komen 43 huurappartementen van ca. 75 m2 groot. Naast een ruime woonkamer en keuken hebben de appartementen 2 slaapkamers en een groot balkon met uitzicht op het autovrije plein. Parkeren doe je in de openbare ruimte op één van de parkeerterreinen.

De appartementen worden eigendom van WonenBreburg. Zij verhuren de appartementen na de oplevering in het eerste kwartaal van 2018. Ben je geïnteresseerd en wil je weten hoe je in aanmerking kunt komen voor de appartementen? We hebben een en ander voor je op een rijtje gezet.

In het laatste kwartaal van 2016 is de bouw gestart.

Deelplan 1B

Dit bestaande wooncomplex aan de Brücknerlaan met 100 huurappartementen blijft gehandhaafd. Alleen de gevel wordt opgeknapt. Zo past het complex straks weer helemaal bij het nieuwe Wagnerplein.

Deelplan 2A

Dit is het nieuwe gebouw voor de bibliotheek, het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel met extra commerciële ruimte. De omgevingsvergunning voor dit plandeel is aangevraagd. De bouw start in juli 2017, oplevering volgt in het 1e kwartaal van 2018.

Deelplan 2B

Dit deelplan bestaat uit eengezinswoningen in de koopsector. De woningen komen in het park en krijgen een eigen parkeerplaats. De plannen zijn op dit moment nog niet concreet. De verwachte start van de bouw is 2018.

Deelplan 2C

Dit deelplan bestaat uit een ovaal-achtig gebouw, tussen deelplan 2A en de Brucknerlaan. De plannen voor de invulling en vormgeving zijn in voorbereiding. Wij verwachten dat de bouw start in 2018.

Deelplan 4

Deelplan 4 is al gerealiseerd en bestaat uit zorgcentrum de Nieuwe Heikant. Meer informatie hierover vind je op de pagina Voorzieningen.

Deelplan 5

Op de voormalige schoollocatie aan de Beethovenlaan komen 51 nieuwbouwwoningen: Stelaertshoeve. Van deze eengezinswoningen zijn er 31 gekocht door een belegger, die de woningen na oplevering verhuurt. De overige 20 hoek- en rijwoningen worden verkocht.  

Geïnteresseerd? Meld je als belangstellende aan bij het woningaanbod en wij houden je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. De bouw start na de zomer in 2017.

Deelplan 6

Dit deelplan bestaat uit het reeds gerealiseerde sportcomplex de Drieburcht. Meer informatie hierover vind je op de pagina Voorzieningen.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?