Deelplannen Wagnerplein

Het Wagnerplein wordt vanaf 2016 in verschillende deelplannen gevormd tot het nieuwe Wagnerplein. Behalve een volledige facelift voor het winkelcentrum, het plein en het Von Weberpark, zijn en worden verschillende andere voorzieningen en woningen gerealiseerd.

Deelplan 1A

Deelplan 1A bestaat uit de uitbreiding van het winkelcentrum aan de oost- en zuidkant. Bovenop de uitbreiding aan de zuidkant zijn 43 huurappartementen van ca. 75 m2 groot gerealiseerd. Naast een ruime woonkamer en keuken hebben de appartementen 2 slaapkamers en een groot balkon met uitzicht op het autovrije plein. Parkeren doe je in de openbare ruimte op één van de parkeerterreinen. 

De appartementen zijn eigendom van WonenBreburg. Zij verhuren de appartementen. Ben je geïnteresseerd en wil je weten hoe je in aanmerking kunt komen voor de appartementen? We hebben een en ander voor je op een rijtje gezet.

De appartementen zijn opgeleverd in april 2018.

Huurappartementen

Deelplan 1B

Dit bestaande wooncomplex aan de Brücknerlaan met 100 huurappartementen is gehandhaafd. Alleen de gevel heeft een volledige metamorfose ondergaan. Zo past het complex weer helemaal bij het nieuwe Wagnerplein.

Deelplan 2A

Dit is het nieuwe gebouw voor de bibliotheek, het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel Noord met extra commerciële ruimte, opgeleverd in februari 2018. In mei 2018 zijn de bibliotheek, het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel Noord verhuisd naar hun nieuwe onderkomen. In de commerciële ruimte heeft op 11 april 2018 een vestiging van Bristol haar deuren geopend.

Drieburcht

Deelplan 2B

Dit deelplan bestaat uit eengezinswoningen in de koopsector. De woningen komen in het park en krijgen een eigen parkeerplaats. De plannen zijn op dit moment nog niet concreet. We verwachten hierover na de zomer van 2021 meer informatie te hebben.

Deelplan 2B

Deelplan 2C

Dit deelplan bestaat uit een gebouw, tussen deelplan 2A en de Brucknerlaan. De plannen voor de invulling en vormgeving zijn in voorbereiding. Wij verwachten hierover na de zomer van 2021 meer informatie te hebben.

Deelplan 4

Deelplan 4 is al gerealiseerd en bestaat uit zorgcentrum de Nieuwe Heikant. Meer informatie hierover vind je op de pagina Voorzieningen.

De nieuwe Heikant Tilburg

Deelplan 5

Op de voormalige schoollocatie aan de Beethovenlaan zijn 51 nieuwbouwwoningen gebouwd: Stelaertshoeve. Van deze eengezinswoningen zijn er 31 gekocht door een belegger, deze woningen worden verhuurd. De overige 20 hoek- en rijwoningen zijn verkocht.  

De bouw is gestart in december 2017, in september 2018 is de laatste woning opgeleverd. 

Deelplan 5

Deelplan 6

Dit deelplan bestaat uit het reeds gerealiseerde sportcomplex de Drieburcht. Meer informatie hierover vind je op de pagina Voorzieningen.

Sportcomplex Drieburcht Tilburg
Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wat vind je allemaal rond het nieuwe Wagnerplein? Bekijk de voorzieningen