Start bouw nieuwe Wagnerplein feestelijk gevierd

1 oktober '16

Het is al goed zichtbaar rondom het Wagnerplein: de werkzaamheden voor verbouwing en uitbreiding van het winkelcentrum zijn nu echt gestart. Op vrijdag 30 september werd daar door ontwikkelaar BPD en de gemeente Tilburg samen met alle betrokken partijen feestelijk bij stilgestaan.

Wethouder Mario Jacobs en Carl Smeets, directeur BPD, openden samen symbolisch de deur naar het eerste deel van de nieuwe bestrating voor het autovrije plein, dat straks de verbinding vormt tussen het winkelcentrum en het Von Weberpark. Na gezamenlijk plaats te hebben genomen op een veegwagen, werd door het wegvegen van zand het patroon in de bestrating onthuld.

Zorgvuldige planning

Carl Smeets: “Na een lange periode van voorbereiding, afstemming en aanpassing zijn we begin dit jaar begonnen met de werkzaamheden. Een complex geheel waarbij verschillende uitvoerende partijen zijn betrokken. Om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden zo weinig mogelijk overlast met zich meebrengen, is een zorgvuldige planning en een nauwe samenwerking heel belangrijk. We hebben enorm veel waardering voor alle mensen die zich ervoor inzetten om de realisatie van het Nieuwe Wagnerplein mogelijk te maken en meedenken in het proces.’

“De afgelopen periode is met man en macht gewerkt aan de uitwerking van de plannen voor het Wagnerplein. Ik ben trots en blij dat we vandaag die periode van plannen maken kunnen afronden en een officiële start kunnen maken met het afbouwen van een nieuw hart voor de wijk Tilburg Noord. Met de nieuwbouw van de ‘Drieburcht’ en ‘De Nieuwe Heikant’ waren al stappen in de goede richting gezet. Met de nieuwbouw van het winkelcentrum, de bibliotheek, het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel én de vernieuwing van het plein en het park maken we dit schitterende plan nu af”, aldus wijkwethouder Mario Jacobs van Tilburg Noord. “Veel dank aan alle partijen die de afgelopen jaren met vertrouwen en volhardende hebben gewerkt om dit mogelijk te maken.”

Autovrij plein

Inmiddels zijn de oude studentenwoningen, bibliotheek en het Ronde Tafelhuis gesloopt, is leidingwerk verlegd en de bouw van eerste uitbreiding aan de zijde van de Brücknerlaan vordert gestaag. Ook met de renovatie van de binnenzijde van het winkelcentrum is inmiddels een aanvang gemaakt. Eind oktober wordt gestart met de uitbreiding aan de zuidkant van het winkelcentrum. Boven deze winkeluitbreiding komen 43 appartementen die na oplevering door WonenBreburg worden verhuurd. De openbare ruimte rondom het winkelcentrum krijgt een volledig nieuwe inrichting en het ook Von Weberpark wordt aangepakt. Tussen het winkelcentrum en het park komt een nieuw autovrij plein waar ook de wekelijkse markt zijn plek krijgt. 

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wat gaat er nog meer gebeuren? Bekijk het plan