Bereikbaarheid nieuwe Wagnerplein

Het Nieuwe Wagnerplein is goed bereikbaar. Bewoners van Tilburg Noord vinden hier alles wat ze nodig hebben. Woon je in Berkel Enschot? Ook voor jou is het Wagnerplein dan een goed bereikbare, complete winkelplek. Alles onder één dak. Wat wil je nog meer?

Verkeer rond het Wagnerplein

De Brücknerlaan is, ter hoogte van het autovrije plein, eenrichtingsverkeer. Alleen de bus mag hier in beide richtingen over de Brücknerlaan. Bewoners van de Nieuwe Heikant kunnen zo veiliger oversteken naar het plein en vice versa. De Haendellaan is een 30-kilometerzone met tweerichtingsverkeer. De Beethovenlaan blijft een tweerichtingsstraat. Daar is niets veranderd.

Parkeren

Rondom het nieuwe Wagnerplein vind je meerdere parkeerterreinen. Naast de Haendellaan liggen circa 245 parkeerplaatsen en aan de oostkant naast de Brücknerlaan nog eens 200 parkeerplaatsen. Aan de noordkant (Beethovenlaan) van het Wagnerplein ligt een enkele strook met ongeveer 40 parkeerplaatsen. Ter hoogte van de Drieburcht en het park aan de Haendellaan vind je nog eens 60 parkeerplaatsen. 

Fietsen

Het Sternet – het hoofdfietsnetwerk van de gemeente Tilburg -  doorkruist het Von Weberpark van west naar oost. Via deze fietspaden worden de belangrijkste bestemmingen in Tilburg met elkaar verbonden. Het 2e belangrijke fietspad loopt langs de Brücknerlaan. Het aantal fietsparkeerplaatsen op het plein wordt verhoogd naar zo'n 280 plaatsen. Ongeveer de helft daarvan is bestemd voor bezoekers van het winkelcentrum. De andere plekken zijn bedoeld voor bezoekers van de Drieburcht, de bibliotheek, het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel.

Bereikbaarheid per fiets

Bushaltes

Bij het nieuwe Wagnerplein zijn 2 bushaltes: een halte aan de Beethovenlaan en een aan de Brücknerlaan, ter hoogte van het autovrije plein.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wat is er al gebeurd rondom het Wagnerplein? Bekijk het plan