Logo Logo

Bereikbaarheid nieuwe Wagnerplein

Het Nieuwe Wagnerplein is goed bereikbaar. Bewoners van Tilburg Noord vinden hier alles wat ze nodig hebben. Woon je in Berkel Enschot? Ook voor jou is het Wagnerplein dan een goed bereikbare, complete winkelplek. Alles onder één dak. Wat wil je nog meer?

Verkeer rond het Wagnerplein

De Brücknerlaan wordt, ter hoogte van het autovrije plein, in de toekomst eenrichtingsverkeer. Alleen de bus mag dan nog in beide richtingen over de Brücknerlaan. Bewoners van de Nieuwe Heikant kunnen zo veiliger oversteken naar het plein en vice versa. De Haendellaan blijft tweerichtingsverkeer en wordt een 30-kilometerzone. De Beethovenlaan blijft een tweerichtingsstraat. Daar verandert niets.

Parkeren

Als het nieuwe Wagnerplein klaar is, kun je parkeren op meerdere parkeerterreinen rondom het winkelcentrum. Naast de Haendellaan komen circa 245 parkeerplaatsen en aan de oostkant naast de Brücknerlaan nog eens 200 parkeerplaatsen. Aan de noordkant (Beethovenlaan) van het Wagnerplein komt een enkele strook met ongeveer 40 parkeerplaatsen. Ter hoogte van de Drieburcht en het park aan de Haendellaan komen nog eens 60 parkeerplaatsen. 

Fietsen

Het Sternet – het hoofdfietsnetwerk van de gemeente Tilburg -  doorkruist het Von Weberpark van west naar oost. Via deze fietspaden worden de belangrijkste bestemmingen in Tilburg met elkaar verbonden. Het 2e belangrijke fietspad loopt langs de Brücknerlaan. Het aantal fietsparkeerplaatsen op het plein wordt verhoogd naar zo'n 280 plaatsen. Ongeveer de helft daarvan is bestemd voor bezoekers van het winkelcentrum. De andere plekken zijn bedoeld voor bezoekers van de Drieburcht, de bibliotheek, het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel.

Bushaltes

Bij het nieuwe Wagnerplein komen 2 bushaltes. De bestaande bushalte aan de Beethovenlaan blijft. De halte aan de Brücknerlaan wordt verplaatst naar het autovrije plein.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?