Voorzieningen nieuwe Wagnerplein

Op en rond het nieuwe Wagnerplein vind je niet alleen winkels. Er zijn ook verschillende andere voorzieningen op diverse gebieden. In de nieuwe Drieburcht, een grote indoor sportaccomodatie met drie zwembaden, fitnessruimte met welnessvoorzieningen, sporthal, kinderopvang (sport BSO) en horeca, kunnen sportieve omwonenden hun hart ophalen.

De Nieuwe Heikant

Aan de zuidoost-kant van het Wagnerplein, aan de Brücknerlaan, is zorgcomplex de Nieuwe Heikant gerealiseerd. Dit complex bestaat uit 24 koop- en 63 huurappartementen en verschillende bedrijfsruimten. Naast zorgverlening staat in de Nieuwe Heikant vooral plezier centraal. 

Weekmarkt

Als schakel tussen de winkels, woningen en voorzieningen, is aan de zuidkant van het winkelcentrum een autovrij plein gerealiseerd.

Na sinds 2016 verschillende keren te zijn verhuisd naar tijdelijke plekken, is dit nu ook de nieuwe plek van de weekmarkt. Deze wordt elke week op vrijdag gehouden. 

Weekmarkt Wagnerplein

Rond het plein

Sinds 2016 is veel gebeurd rondom het nieuwe Wagnerplein. De bibliotheek heeft een geheel nieuwe accommodatie gekregen, waar ook ruimte is voor het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel Noord. Midden op het Wagnerplein is een autovrij plein gerealiseerd, dat het winkelcentrum en de voorzieningen verbindt met het Von Weberpark. Het Von Weberpark krijgt ook een metamorfose: het wordt toegankelijker en veiliger met mooie wandel- en fietsroutes.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wat is er al gebeurd rondom het Wagnerplein? Bekijk het plan