Logo Logo

Voorzieningen nieuwe Wagnerplein

Op en rond het nieuwe Wagnerplein vind je niet alleen winkels. Er zijn ook verschillende andere voorzieningen op diverse gebieden. In de nieuwe Drieburcht, een grote indoor sportaccomodatie met drie zwembaden, fitnessruimte met welnessvoorzieningen, sporthal, kinderopvang (sport BSO) en horeca, kunnen sportieve omwonenden hun hart ophalen.

De Nieuwe Heikant

Aan de zuidoost-kant van het Wagnerplein, aan de Brücknerlaan, is zorgcomplex de Nieuwe Heikant gerealiseerd. Dit complex bestaat uit 24 koop- en 63 huurappartementen en verschillende bedrijfsruimten. Naast zorgverlening staat in de Nieuwe Heikant vooral plezier centraal. Lees het artikel van een enthousiaste bewoonster op dichtbij.nl.

Weekmarkt

Als schakel tussen de winkels, woningen en voorzieningen, komt midden op het Wagnerplein een autovrij plein. Dit is ook de toekomstige plek van de weekmarkt, die elke vrijdag wordt gehouden. 

Sinds 29 januari 2016 wordt de weekmarkt gehouden op een tijdelijke locatie bij het Wagnerplein. Zodra het autovrije plein klaar is, verhuist de markt naar haar definitieve nieuwe plek.

Rond het plein

De komende jaren worden er nog meer voorzieningen rondom het nieuwe Wagnerplein gebouwd. De bibliotheek krijgt een geheel nieuwe accommodatie, waar ook ruimte is voor het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel. Midden op het Wagnerplein komt een autovrij plein, dat het winkelcentrum en de voorzieningen verbindt met het Von Weberpark. Het Von Weberpark krijgt een metamorfose: het wordt toegankelijker en veiliger met mooie wandel- en fietsroutes.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?