Maak kennis met Pieter Smit

In de reeks ‘Maak kennis met’ leer je de winkeliers van het Wagnerplein kennen! Zij vertellen je wat Winkelcentrum Wagnerplein zo bijzonder maakt en wat de plannen voor het winkelcentrum voor hèn betekenen. Maak kennis met Pieter Smit van vishandel Nico Smit.

Pieter Smit

Hoe lang ben je al actief in Winkelcentrum Wagnerplein?
“Mijn vader is begonnen in 1974, dat is dus al even geleden”, vertelt Pieter. “In ’87 is hij met de zaak naar het Wagnerplein verhuisd. In 2006 heb ik de zaak van hem overgenomen. En nog steeds zit ik hier naar tevredenheid. Ik ben erg blij met de locatie in de passage waar we met een aantal verszaken bij elkaar zitten: wij als vishandel, de bakker, slager en kaaswinkel. Zo versterken we elkaars assortiment”.

Wat maakt jouw vishandel bijzonder?
“We hebben heel veel vaste klanten. Mensen die vanaf het begin al klant zijn. Dat vind ik wel heel bijzonder! Maar ook de jongere klanten weten ons goed te vinden. Wij bieden dan ook een breed assortiment aan, waaronder de echte verse vis die in het ijs ligt. Verder speel ik ook in op de veranderende vraag, dus ook de gemaksmaaltijden bied ik aan. Maar wel allemaal vers gemaakt! Paella, bami, pasta, sushi, salades, het is allemaal vers te krijgen bij ons”.

Wat is het meest bijzondere of memorabele wat je in de afgelopen jaren in Winkelcentrum Wagnerplein hebt meegemaakt?
Pieter denkt even na en vertelt dan: “Rieneke, mijn steun en toeverlaat, was een tijdje geleden 25 jaar in dienst. De lange wand in onze zaak, achter het buffet wel een meter of vijf, stond helemaal vol met attenties! Bloemen, pakjes, cadeaubonnen, briefjes, heel bijzonder! Van klanten en ook van collega-ondernemers. Klanten die je elke week ziet binnen komen, bestellen en vervolgens met een attentie terugkomen. Hartstikke leuk!”

Wat verwacht je van de plannen voor het Wagnerplein?
“Als straks het nieuwe plein aan de zuidkant van het winkelcentrum er is, zijn er volop mogelijkheden voor activiteiten”, zegt Pieter. “Net als vroeger, toen hier van alles werd georganiseerd, zoals bijvoorbeeld themaweekenden”. Hij vervolgt: “Het huidige centrum ziet er nog steeds netjes uit, maar de revitalisering is wel wenselijk”. Pieter vindt de buitenkant erg gesloten, verder mag er in de passages meer licht komen. “Ik vind het belangrijk dat er een mooi geheel ontstaat tussen het oude en nieuwe gedeelte”. Pieter is heel enthousiast over de plannen: “Van wat ik tot nu toe gezien heb, ziet het er super uit! Het nieuwe Sportcentrum de Drieburcht en de Nieuwe Heikant zijn prachtig. Heel leuk dat straks het park meer erbij betrokken wordt en dat er meer winkels aan de buitenkant komen. Wat mij betreft mogen ze morgen beginnen!”

Wat zijn de plannen? Visie van het nieuwe Wagnerplein
Wat maakt het nieuwe Wagnerplein bijzonder? Maak kennis met...