Maak kennis met Ton van den Bersselaar

In de reeks ‘Maak kennis met’ leert je de winkeliers van het Wagnerplein kennen! Zij vertellen je wat Winkelcentrum Wagnerplein zo bijzonder maakt en wat de plannen voor het winkelcentrum voor hèn betekenen. Maak kennis met Ton van den Bersselaar van Van den Bersselaar Optiek.

Ton van den Bersselaar

Hoe lang ben je al actief in Winkelcentrum Wagnerplein?
“Al 25 jaar zit ik hier in het Wagnerplein” vertelt Ton. Hij vervolgt: “Ik wilde mijn winkel heel graag in het Wagnerplein openen, dit was destijds namelijk een topwinkelcentrum. Ik zat toen nog niet in het pand waar ik nu zit. Ik had in eerste instantie een ander pand even verderop, maar de zaken liepen goed en ik groeide uit mijn jasje. Al elf jaar zit in nu op de huidige locatie. En dat is maar goed ook! Deze grotere zaak heb ik nodig om al mijn waar goed te kunnen presenteren.”

Wat is er veranderd in de 25 jaar dat je nu in het Wagnerplein zit?
“Vroeger zaten hier hoofdzakelijk zelfstandige ondernemers. Wel wat formules zoals Bart Smit, Jamin en de grotere supermarkten maar verder voornamelijk de kleinere ondernemers“ vertelt Ton. “Onder mekaar was het dan ook erg gezellig, want je kende elkaar persoonlijk. Vroeger werden er overigens ook veel evenementen georganiseerd hier. Soms waren er evenementen met wel duizenden bezoekers in een weekend” lacht Ton.

Wat is het meest bijzondere of memorabele wat je in de afgelopen jaren in Winkelcentrum Wagnerplein hebt meegemaakt?
Dan vertelt Ton verder over de vele happenings waar hij met veel plezier aan terugdenkt. “Ik herinner me een Oostenrijkse week die werd georganiseerd. Er was een half Oostenrijks dorp hiernaartoe verhuist! 10 dagen lang met ‘Stube’, Oostenrijkse klederdracht, alles er op en er aan. Ook een Ardennerweek met streekproducenten en kramen uit Luik en omgeving weet ik me nog goed te herinneren. Dat waren echte hoogtepunten.” ”.

Wat verwacht je van de plannen voor het Wagnerplein?
“Ik verwacht er heel veel van! Wat ik belangrijk vind voor de nieuwe invulling van het winkelcentrum is de branchering. Het zou mooi zijn als er net als vroeger wat meer zelfstandige ondernemers worden toegevoegd. Een aantal winkels met een ambacht bijvoorbeeld. Maar de grote trekkers zijn ook belangrijk, die heb je natuurlijk ook nodig”.

Ton vertelt verder dat hij hoopt dat het nieuwe winkelcentrum niet alleen nieuwe ondernemers aantrekt, maar ook nieuwe bezoekers . “De positiviteit merk je nu al! Door de aantrekkingskracht van Sportcentrum de Drieburcht bijvoorbeeld. Er is meer publiek op de been dat ook het winkelcentrum even binnenloopt.”. Een echt stadsdeelcentrum worden, dat is de wens waarmee Ton afsluit.

Wat zijn de plannen? Visie van het nieuwe Wagnerplein
Wat maakt het nieuwe Wagnerplein bijzonder? Maak kennis met...